2014 m. gegužės 30 d., penktadienis

Pasirinkimai..

Savo gyvenime mes kiekvieną dieną susiduriame su iššūkiais, pasirinkimais. Kokios spalvos maikutę šiandien apsirengti? Ką valgyti pietums? Ką vakarienei? Kada eiti su draugais į lauką? Tačiau šie pasirinkimai nieko verti palyginus su TIKRAISIAIS gyvenimo pasirinkimais. Kuriuo gyvenimo keliu eiti? Ką rinktis: ar draugus ar geresnį gyvenimą? Kartais iš tikrųjų sunku apsispręsti kas tau gyvenime geriausia. 

Vienas pasirinkimas seka paskui kitą. Turime nuspręsti geriausiai, pasirinkti tinkamiausią variantą, tačiau kaip žinoti, kuris iš jų iš tikrųjų yra geriausias? Kaip žinoti, ar nesuklysime pasirinkę? Deja, sužinoti neįmanoma. 

Galbūt ir gailėsimės pasirinkę vieną ar kitą, galbūt gailėsimės taip nusprendę, tačiau reikia judėti į priekį. Palikti tai už savęs. Žengti pirmyn, nepaisant to, kad tau nepavyksta. Iš klaidų mokomasi, ir tu tai žinai. O iš kieno klaidų tu pasimokysi geriausiai, jei ne iš savųjų? Galbūt bus sunku priimti kai kuriuos sprendimus, nes nežinosime, ar taip bus geriau. Bet kuriuo atveju galiu sakyti - taip, iš tikrųjų taip bus geriau. Nereikia stovėti vienoje vietoje, reikia judėti pirmyn. (Kaip sako mano auklėtoja - žodis „reikia“ yra šventas)

Kiekvienas esame savo gyvenimo kalvis ir niekas kitas mūsų gyvenimo už mus nenugyvens. Pasirinkimai. Šiame pasaulyje jų begalė. Patys turime pasirinkti, nes tik mes galime nuspręsti, kas mums patiems geriausia. Kas mums priimtiniausia. Daryti tai, kas mums atrodo patraukliausia. Suklysi? Na ir kas! Tai tavo gyvenimas, tu renkiesi kaip jį gyventi.

O kažkada, seniai, visus šiuos sprendimus Mamos priimdavo už mus. Tačiau anksčiau ar vėliau ateina laikas, kuomet viskas priklauso tik nuo mūsų.
Kaip sako mano sesė - gali pasirinkti ar vieną ar kitą kelią, tačiau likimas vistiek nuves tave ten, kur ir turėtum  būti. :) 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą