2014 m. birželio 15 d., sekmadienis

Laido riteriai ir kabelio princesės.

Kiekvienas esame susidūrę su tais vadinamaisiais laido riteriais. Tačiau kas jie tokie ir iš kur jie atsiranda?

Daugelis laido riterių būna piktybiniai žmonės, tačiau tokie jie - tik už ekrano. Nesugebėdami realiai būti viršesni už kitus, nesugebėdami realiai kitų įžeidinėti, jie tiesiog užsideda virtualią kaukę, prisėda prie interneto ir taip viskas prasideda. Laido riteriai tik virtualioje erdvėje jaučiasi saugūs, nes žino, kad ten niekas negali jų nuskriausti, o dažnai - ir sužinoti kas jie tokie yra. 
Mano manymu, laido riteriai (ir kabelio princesės) nepatenkinti savo padėtimi realiame gyvenime, todėl užsidaro virtualiame pasaulyje, kur jie gali būti tokiais, kokias nori būti. Tačiau kokia iš to nauda? Apsimetinėdamas kažkuo kitu, tu po truputį prarandi SAVO gyvenimą, tampi tuo kažkuo, kuo iš tikrųjų nesi, prarandi viską, ką turi ir tiesiog įsilieji į tą netikrą, virtualų gyvenimą. Tokie žmonės dažniausiai būna arba vaikai arba paaugliai neturintys pakankamai bendravimo įgūdžių, nepritampantys realiame gyvenime, turintys nemažai kompleksų ir jaučiasi saugiai tik internetinėje erdvėje kur jų niekas negali pamatyti ar kritikuoti.

Su laido riteriais dažnai tenka susidurti tokiuose socialiniuose tinklalapiuose, kur jie gali pasislėpti po anonimo kauke. Taip, kalbu apie ask.fm. Anonimai nebijo reikšti panieką, įžeidinėja, žinodami, jog niekas negali atskleisti jų tikrosios tapatybės. Tačiau kokie jie patys? Dažnai nepatenkinti savo gyvenimu, pavydūs žmonės. Bet ypač - nelaimingi. Todėl stengiasi ir kitų gyvenimus padaryti nelaimingais. Kam to reikia? Niekas niekada nesuprato ir vargu ar supras.. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą