2014 m. balandžio 24 d., ketvirtadienis

Prarandama negrįžtamai..

Tu stovi. Priešais tave - medinis karstas. Baltu, šilkiniu pamušalu. Dangtis puoštas gintarais. Jame žmogus. Tau artimas. Labai artimas.. Savo viduje jauti milžinišką skausmą, tuštumą. Akys krištolinės, veidu rieda ašaros. Negali žiūrėt į jį. Negali žiūrėt, bet ir neįstengi nusisukt. Jo oda balta, šalta lyg ledas. Žiūri ir suvoki, kad jis daugiau niekada neatsibus. Bandai įtikinti save, jog jis tik miega. Atrodo tarsi matai, kaip jo krūtinė vis dar lėtai kyla prisipildanti oro, taip pat lėtai ir nusileidžia. Tačiau.. Jis daugiau niekada nekvėpuos, nesišypsos, nesijuoks, nematys, nejaus. Nemylės. Tačiau tavo meilė tam žmogui niekada nedings.. 

Aplink dega žvakės. Aplink baltos gėlės. Chrizantemos. Rožės.. Liūdni žmonių veidai. Kai kurie iš jų tik suvaidinti. „Užuojauta“, sako jie. Tačiau nuo to nei kiek ne geriau.. 

Kažkada tu gulėsi tokiame karste. Kažkada kitas jaus tą patį skausmą, kurį tu jauti dabar. Kažkada tu nebekvėpuosi, nebesišypsosi, nebesijuoksi, nebematysi, nebejausi. Nebemylėsi. Tačiau kažkieno meilė tau niekada nedings.. 

Tu niekada nesužinosi, kada ateis tavo paskutinioji diena. Niekada nesužinosi, kada nustosi egzistavęs. Niekada nesužinosi, kada paskutinį kartą pajausi švelnų apkabinimą. Kada paskutinį kartą išgirsi tik tau skirtus žodžius. Niekada nesužinosi kada paskutinį kartą galėsi nusišypsot savo artimiausiems žmonėms..

Visi mes esam tik paprasti mirtingi žmonės. Visi mes atsidursime mediniame karste. Baltame, šilkiniame patale..

Ir tik po kurio laiko - mėnesio, dviejų, ar po pusės metų tu suprasi, jog viskas vyko iš tikrųjų. Jog tu stovėjai prie karsto. Nesulaikei ašarų ir žiūrėjai, kaip žemės krito ant dangčio, sukeldamos duslų trinktelėjimą. Tik po kurio laiko suprasi, jog to žmogaus, kurį tu besąlygiškai mylėjai, jau daugiau niekada nebe pamatysi ir nebegalėsi jam pasakyti, už ką ir kaip jį stipriai myli..

Kodėl jums tai sakau dabar? Kodėl rašau tai? Praradau vieną iš pačių brangiausių žmonių. Vertinkite ir branginkite kol turite. Supraskite, kad nieko nėra amžino.. 




  https://www.youtube.com/watch?v=0NOJWmOJEKI

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą